Приложение на релефния алуминиев лист в автомобилната индустрия

- Nov 16, 2020-

Релефен алуминиев листсе отнася до алуминиев продукт, който образува различни шарки на повърхността след обработка на валцуване на основата на обикновен алуминиев лист. Той се използва широко поради отличните си характеристики. Използва се главно в опаковки, строителство, завеса и много други области. Алуминиевата плоча, релефната алуминиева плоча има предимствата на издръжливост и устойчивост на износване, висока якост, силен триизмерен модел на повърхността, красив външен вид и силен декоративен ефект и има широка пазарна перспектива.

Традиционната машина за щамповане е сравнително проста по форма и е трудно да се регулира разстоянието между двете релефни ролки. В реалния производствен процес дебелината на преработените продукти е непостоянна, което изисква регулиране между разстоянието между двете релефни ролки. Съществуващите машини за щамповане обикновено използват винт за налягане на горния релефен валяк. Настройката на винта е трудоемка, трудоемка, трудна за работа на работниците, ниска ефективност и трудна за контрол на точността. Когато дебелината на плочата е неравна, обработените продукти имат различни модели в дълбочина, което сериозно влияе върху качеството на продукта.

Размерът нарелефен алуминиев листза автомобилите се увеличава през последните години. Релефният алуминиев лист не само има добър противоплъзгащ ефект, но също така има светла повърхност, без ръжда, дълъг експлоатационен живот и леко тегло. Той е особено подходящ за транспорт, кораби и кораби и е лек. Концепцията за енергоспестяване е благоприятна за популяризирането на релефни алуминиеви листове в автомобилното производство.

През последните години процесът на урбанизация се засили и страната енергично насърчи изграждането на високоскоростни железопътни и градски железопътни линии. А непрекъснатата ферментация на темата за леките автомобили изисква автомобилните материали да бъдат по-екологични, по-трайни и по-трайни. Алуминият има по-лека текстура, висока степен на рециклиране и енергоспестяване. Средно алуминиевите материали, използвани в превозно средство, ще бъдат с 3-5 тона по-леки от титановата стомана. Като материал за превозно средство той може по-добре да отговаря на националните изисквания. Понастоящем автомобилната индустрия постепенно осъзнава GG, като замества алуминия със стомана&и търсенето на алуминий на пазара&# 39 се увеличава. Европейските страни започнаха да популяризират автомобилния алуминий в продължение на много години, докато моята страна едва постепенно започна да обръща внимание на автомобилния алуминий през последните години. Това доведе до по-нисък процент на проникване на автомобилния алуминий в моята страна, отколкото в европейските страни. На второ място, цената на алуминия за автомобили в Китай е относително висока. Като потребители те не могат да приемат по-високи разходи за известно време и техните концепции за потребление не могат да бъдат променени в краткосрочен план. Това на практика е увеличило пречките за напредъка на алуминия за автомобилите.