Четири обща повърхностна обработка на алуминиев лист

- Nov 01, 2019-

Четири обща повърхностна обработка на алуминиев лист

А. Изисквания за умения на основата на алуминиевата плоча

Основното изискване за умения за производството на PS плочата на основата на алуминиевата плоча е, че външният вид е гладък и плосък, без драскотини, ями, маркировки, не златисто притискане, въздушни отвори, подвижен знак и други явни дефекти. , дебелината трябва да е еднаква и нивото на вълната се контролира в рамките на 1 mm, докато праволинията е по-малка от 2I; Структурата трябва да е фина и еднаква, да няма сегрегация, включване на шлаки и вътрешното напрежение се разделя на симетрия и еднородност; Стойността на грапавостта Ra е по-малка от 0,28, за да се осигури финото и равномерно електролитично зърно. Понастоящем много от материалите на базата на плочи, използвани в Китай, са 1050A, 1060 и така нататък.

Б. Алкално измиване

По принцип алуминиевата плоча, доставена от преработвателното предприятие, има определено количество масло на повърхността, а маслото и оксидният филм оказват влияние върху изхвърлянето на пясъка. При производството на PS плочи горещата алкал обикновено се използва за измиване на алуминиевата плоча за повърхностна обработка.

Алкалният разтвор обикновено се използва за отстраняване на оксидния филм и масло. Съотношението на обикновената обезмасляваща течност е: корозивен инхибитор като натриев NaOH и външно повърхностно активно вещество като натриев глюконат, полиоксиетилен етер разтваряне и комплексиране.

В допълнение, температурата на обезмасляващата течност обикновено се контролира около 55 ~ 60 ° С, ефектът на обезмасляването е свързан с температурата на разтвора. Ако температурата е твърде висока, основата на алуминиевата плоча ще бъде сериозно корозирана, следователно е необходимо да се контролира температурата.

В. Мариновани

В процеса на производство, след промиването с алкална основа, се извършва процес на кипене на азотна киселина, чиято цел е да се отстрани остатъчното вещество след промиването с алкали и да се неутрализира останалата алкална течност. Масовата концентрация на разтвора на азотна киселина е 5% до 10%. Когато приготвяте, внимателно разредете азотната киселина във водата и разбъркайте добре. В процеса на мариноване трябва внимателно да се наблюдава и компенсира концентрацията на разтвора.

D грубене

Грубото е да образува пясъчна структура с необходимата грапавост. Грубото укрепване може не само да подобри хидрофилността на основата на алуминиевата плоча, но и да подобри количеството на омокряне на повърхността на основата на плочата, за да се избегне мръсната повърхност; необработеният външен вид може също да подобри адхезията на плочата към сенсибилизатора, като по този начин подобри издръжливостта на печат на плочата. сила.

Информация за връзка

Глория Гао

Търговски представител

Имейл: maggielee@henanyl.com

ylly@henanyl.net

Мобилен: + 86-15738392505

Тел: + 86-371-86639932

Факс: + 86-371-86639930