Как да се открие качеството на телена рисунка на релефна алуминиева плоча

- Nov 12, 2020-

1. Проверка на логото: Всички шарени алуминиеви табели, които обикновено виждате логото, и логото има номера на спецификацията на продукта и разрешително.

2. Дебелината на оксидния филм: Това изисква професионален и технически персонал да се инспектира.

3. Проверка на качеството на повърхността: В допълнение към проверката дали повърхността на шарнир алуминиевата плоча е почистена, има и други неща, които трябва да бъдат проверени. Например, трябва да проверите дали алуминиевата плоча има пукнатини или някои ерозионни условия. Тя може да бъде открита само чрез внимателно наблюдение.

4. Запечатване на качествено киселинно излугване метод: образуването на отвора за запечатване се произвежда след извършване на анодиране на лечението. Ако този вид фугиране армировка не е решен много добре, това ще доведе до последващо алуминиева плоча да бъде гравиран. Ситуацията се появява. Обикновено, методът за изпитване, извършван от всеки е киселинния метод за извличане, който е да се премахне праха върху повърхността, пуснете азотната киселина на повърхността, извършване на лек скраб, измийте азотната киселина с чешмяна вода, и след това се пуснете лилаво сироп върху повърхността, и го прилага внимателно след една минута , Вижте дали има значителни белези по повърхността , ако има, това означава, че укрепването на фугиране не е решено много добре.

На външен вид, релефната алуминиева плоча има по-деликатна повърхност и мек гланц. Специалната обработка на окисляването може да генерира оксиден филм, съдържащ определен елемент върху повърхността на алуминиевата плоча, което прави повърхността на алуминиевата плоча да покаже различен цвят и да подобри визуалния ефект. Използването на плочи от диалуминиев триоксид не изисква модификация и може да бъде директно щампован и оформен, за да се подобри цялостната естетика на продукта. В сравнение с обикновената алуминиева плоча, плоскостът от алуминий прави продукта все по-богат на текстура. По отношение на изпълнението на релефен алуминиев лист, обикновен алуминиев лист е лесно да се надраска и замърсен; алуминиев оксид лист е устойчив на надраскване и измиване поради своя уникален филм оксид, има отлична устойчивост на ултравиолетови лъчи и не избледнява, не оставя пръстови отпечатъци след докосване, е антистатичен и не абсорбира прах и лесно да се чисти. Именно поради различните характеристики на панелите от алуминий, които са по-добри от обикновените алуминиеви панели, те се използват широко в електронни панели, панели за домакински уреди, интегрирани тавани, вътрешна украса, външни завеси, шкафове, занаяти, знаци, осветление и др.