Какви са често срещаните методи за повърхностна обработка на релефни алуминиеви завеси

- Nov 30, 2020-

1. Покритие на руло: След като повърхността на релефната алуминиева плоча е обезмаслена и химически обработена, тя се прави чрез валцуване на висококачествена боя и изсушаването й. Гладкостта на филма за боядисване на повърхността на плочата с валяково покритие е по-висока от тази на пръсканата плоча. Цветът е разделен на перлен и матов, а най-често срещаните на пазара са перлени. Цената е по-висока от пръскането. Основната характеристика на плочата с ролково покритие е, че симулацията на цветовете е изключително висока; качеството на технологията за нанасяне на ролки е много различно, освен всички данни, то е свързано и с оцветяването в няколко пъти.

2. Анодираща технология: висока твърдост и устойчивост на износване, силна адхезионна способност, силна адсорбционна способност, добра устойчивост на корозия и електрическа изолация и висока топлоизолация и силна окислителна способност.

3. Технология на пръскане: пръскане на цветна боя върху повърхността на алуминиевата плоча и след това изсушаване. Добрата пръскаща дъска има равномерно разпределени цветове, докато лошата дъска ще види цветовете да се разпространяват по вълнообразен начин отстрани. Напръсканата дъска трябва да се изсуши, така че филмът за боя да е здрав. Понастоящем този технически съвет не се използва за декорация на дома. Metropolis се използва за мащабна фабрична декорация. Тъй като относителната цена е много евтина, много производители все още привличат потребители на ниски цени.

4. Технология за изтегляне на метална тел: Това е наскоро стартирала технология за повърхностна обработка. Изработен е от алуминиева плоча като основен материал, използвайки внесени колела от диамантени тъкани за изтегляне на повърхността и обработен чрез пресоване, валцоване и други химически обработки. Външният вид е ярък и еднороден на цвят и има силно усещане за мода, което дава на хората ожесточено визуално въздействие.

5. Технология на ламиниране: изберете филм с висок гланц или фантомен цветен филм, повърхността на дъската е покрита с професионално лепило и след това смесена. Ламинираната плоскост има ярък блясък, голямо разнообразие от цветове, водоустойчив, огнеупорен, отлична издръжливост (устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на корозия, химическа устойчивост), способност за изпотяване и превъзходна устойчивост на UV лъчи.