Свързано представяне на 5052 алуминиева плоча

- Nov 29, 2020-

5052 алуминиева плочае сравнително често срещан тип алуминиева плоча и използването му в живота също е много широко. Особено в строителната индустрия използването му не може да бъде пренебрегнато.

Въвеждане на алуминиева плоча 5052:

Основният легиращ елемент на алуминиевата плоча 5052 е магнезият, така че има добри свойства за формоване и обработка, устойчивост на корозия и заваряемост. Сплавта от серията AL-Mn, която принадлежи към един вид алуминий против ръжда, има широк спектър на приложение. Тази сплав има висока якост, Устойчивостта на умора също е относително силна и не може да бъде подсилена чрез термична обработка. Пластичността е добра по време на полу-студено втвърдяване, ниска пластичност по време на втвърдяване при студена работа, добра устойчивост на корозия, добра заваряемост, лоша обработваемост и полиране. Може да се използва като части с ниско натоварване в течни или газообразни среди.

5052 алуминиева плоча:

1.5052 алуминиева плочае относително полезна сплав в строителната индустрия, която може да се прилага за материали, които изискват висока пластичност и добра заваряемост.

2. В допълнение, той често се използва и в ламаринени части на транспортни превозни средства и кораби, измервателни уреди, скоби за улични лампи и нитове, хардуерни продукти, електрически заграждения и др.

3. Също така е неотделим от някои производствени индустрии, като производството на резервоари за самолети за гориво, тръби за гориво, аерокосмически материали от алуминиеви сплави и др., Което е типичен материал от сплав против ръжда.

Предимства на 5052 алуминиева плоча

5052 алуминиева плоча принадлежи към сплавта от серията Al-Mg, която има добра устойчивост на корозия, отлична заваряемост и силна студена обработваемост.