Какво е укрепването на огледалото алуминиева плоча?

- Dec 21, 2020-

Първата е излишната фаза укрепване. Такова приложение е особено, че когато водното съдържание на сплавеният елемент, добавен към алуминия, надвишава неговата пределно допустима разтворимост, част от втората фаза, която не може да бъде разтворена в твърдото решение, се появява по време на охлаждане и загряване, което се нарича излишна фаза. Тя е добре развита в интерметални съединения, където излишната фаза на алуминиеви сплави са най-вече твърди и крехки. Те играят роля в възпрепятстване на приплъзване и изместване движение в сплавта и увеличаване на твърдостта. По-голям е броят на излишните фази в сплавта, толкова по-добре подсилващият ефект, но когато има твърде много излишни фази, сплавта става чуплива и силата и пластичността намаляват.

Вторият е укрепването на процеса на стареене. След термична обработка на алуминиевата сплав може да се получи твърд разтвор на алуминий. Когато този супер наситен алуминий-базирани твърд разтвор се нагрява до определена температура при стайна температура, неговата здравина и твърдост се увеличават с времето и разширяването, но неговата пластичност намалява. Този процес се нарича стареене. Феноменът на увеличаване на силата и твърдостта на сплавта по време на процеса на стареене се нарича възраст втвърдяване.

Използването на огледални алуминиеви плочи е важно приложение. В непрекъснатото развитие, ние също можем да имаме по-добри приложения за тяхното въздействие.